Logo

Lavertu & De Raad

Verzuimverzekering
Deze verzuimverzekering biedt maximale ontzorging aan kleine werkgevers en garantie tegen loonsancties van het UWV.

Personeel? Deze verzekering bespaart kleine werkgevers heel veel werk en zorgen

Deze verzuimverzekering biedt maximale ontzorging aan kleine werkgevers en garantie tegen loonsancties van het UWV.

Op deze pagina

Loondoorbetalingsverplichting zieke werknemers

Als een werknemer ziek wordt, mis je als werkgever niet alleen een waardevolle kracht. Je bent ook verplicht om het salaris voor het grootste deel (minimaal 70%) door te betalen. Samen met de zieke medewerker moet je je als werkgever ook inzetten voor een snelle terugkeer op de werkvloer. Dit gaat gepaard met een doolhof aan regels. Niet stipt opvolgen van deze regels kan een flinke boete betekenen. Zo’n boete kan oplopen tot een compleet jaarsalaris per zieke werknemer.

Makkelijk, duidelijk en goedkoop

Kleine werkgevers vinden de verplichtingen rond de loondoorbetaling disproportioneel. Zij hebben onvoldoende ervaring met langdurig ziekteverzuim om te weten wat er van hen verwacht wordt. In tegenstelling tot grote bedrijven beschikken ze niet over een afdeling personeelsbeleid. Mede door deze complexe en tijdrovende regelgeving voelen kleine werkgevers zich belemmerd om een vast contract aan te bieden. De mkb-verzuim-ontzorgverzekering is het antwoord hierop. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld om de verplichtingen rondom de loondoorbetaling bij ziekte voor kleine werkgevers makkelijker, duidelijker en goedkoper te maken.

Jouw spin in het web; de casemanager

Bij de MKB-verzuim-ontzorgverzekering wordt bij dreigend langdurig verzuim door de verzekeraar een casemanager toegewezen aan de werkgever en werknemer voor de regievoering over de re-integratie. De casemanager is ‘spin in het web’ tussen werkgever, werknemer en professionals als bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen, zonder hun verantwoordelijkheden over te nemen. De casemanager regisseert dat het proces wordt uitgevoerd conform de wet- en regelgeving, zorgt dat partijen worden aangehaakt en signaleert en stuurt bij waar dit nodig is. De casemanager die de MKB-verzuim-ontzorgverzekering uitvoert heeft, naast zijn vaste taken en verantwoordelijkheden in het kader van de Wet verbetering poortwachter, de volgende hoofdtaken:

 

 

  1. Ontzorgen van de werkgever.
  2. Ondersteunen van de werknemer.
  3. Afstemmen met de bedrijfsarts (en de taakgedelegeerden van de bedrijfsarts).
  4. Afstemmen met andere professionals.
  5. Coördineren richting de verzekeraar.

De MKB verzuim-ontzorgverzekering in het kort

Deze verzekering biedt naast dekking voor het financiële risico van de loondoorbetaling bij ziekte, vooral maximale ontzorging. De verplichtingen en taken die gepaard gaan met de re-integratie van een zieke medewerker worden zoveel mogelijk uit handen genomen.

Advies nodig?

De meeste bedrijven met personeel hebben al een verzuimverzekering afgesloten. Heb je minder dan 25 werknemers? Dan is het verstandig om te bekijken of deze verzekering beter bij je bedrijf past dan de huidige verzekering.

 

Heb je nog geen verzuimverzekering afgesloten? Dan is dit wellicht een mooie gelegenheid om zo’n verzekering alsnog te overwegen. Neem hiervoor gerust contact op met ons. Wij adviseren je graag!

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Paul de Raad

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een persoonlijke reactie van een adviseur.

* We gebruiken deze gegevens alleen voor een reactie op jouw bericht.