In het buitenland naar het ziekenhuis?

Zo voorkomt u dat u de rekening krijgt gepresenteerd.


European Health Insurance Card

Gaat u naar het buitenland op vakantie? Dan adviseren wij u om een European Health Insurance Card aan te vragen (gratis). De kaart vormt voor dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners in het buitenland een bewijs dat hun rekening betaald wordt door uw zorgverzekeraar.


Rekening voorschieten

Ieder jaar belanden veel landgenoten in het buitenland in het ziekenhuis. Vorig jaar zo'n 15.000. Vooral voor de behandeling van gastro-entritis (reizigersdiarree) en oorontstekingen. Zonder European Health Insurance Card is de kans een stuk groter dat u de rekening voor moet schieten en dat kan aardig oplopen.Combipas Nederlandse zorgverzekering / EHIC

Bij sommige verzekeraars krijgt u een combipas, die zowel geldig is in Nederland als in andere Europese landen. De combipas ontvangt u dan automatisch na het aanvragen van uw zorgverzekering. Heeft u een combipas dan hoeft u geen EHIC aan te vragen.

Voorbeelden van verzekeraars die een Combipas verstrekken zijn ONVZ en Avéro Achmea.Persoonsgebonden

Elke burger die een basisverzekering heeft afgesloten en voor een tijdelijke periode naar het buitenland gaat voor bijvoorbeeld vakantie of werk, kan kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC. Let op: De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd!


Landen

De Europese zorgkaart is geldig in de volgende landen: Australië, België, Cyprus (Griekse deel), Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland.


Dit kan ook interessant zijn voor u